Pembangkang sering bercakap Balik Pulau adalah kawasan mundur. Balik Pulau tidak berubah sejak sedekad yang lalu. Selagi Balik Pulau di bawah BN, tiada pembangunan boleh kita saksikan.

Itulah kata pembangkang di Pulau Pinang. Mereka sengaja putar belitkan fakta. Mereka cuba mengelirukan rakyat  di Balik Pulau. Mereka ingat orang Balik Pulau masih duduk di bawah tempurung. Sebenarnya orang Balik Pulau telah melihat sendiri  bentuk pembangunan yang ada di Balik Pulau.

Politeknik Balik Pulau

Politeknik Balik Pulau

Sebenarnya Dato’ Seri Dr. Hilmi  (bekas Timbalan ketua Menteri) kini sebagai Ahli Parlimen Balik Pulau pernah melahirkan idea menjadikan kawasan Balik Pulau sebagai hub pendidikan untuk negeri Pulau Pinang.  Yang dikata telah dikotakan oleh Dato’ Seri Dr. Hilmi Yahaya.

Alhamdulillah, semasa kerajaan negeri (kerajaan BN) dahulu, kerajaan persekutuan telah banyak membantu rakyat Balik Pulau dengan projek pembangunan yang terkawal mengikut kemahuan dan selera orang Balik Pulau.

Untuk tujuan itu Kerajaan Persekutuan telah membina Kolej Vokasional Balik Pulau, Kolej Kemahiran Tinggi Mara (KKTM), Politeknik Balik Pulau, MRSM, PLKN dan Pusat Giat Mara yang dibina untuk kemudahan belajar anak-anak  Pulau Pinang. Di samping itu, Kerajaan Persekutuan turut membina sebuah Masjid Daerah, Kompleks Sukan Balik Pulau, Mahkamah Majistret, Mahkamah Syariah, Ibupejabat Polis Daerah yang baru dan bercadang membangunkan sebuah RTC  pada masa yang akan datang.

Sebaliknya di bawah kerajaan negeri pembangkang hari ini, rakyat diperlihatkan pembangunan rumah-rumah mewah. Kita tidak mampu membeli tapi hanya mampu melihat!l

Penafian

Copyright © 2018 BP. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.